Dagens Tur til orretua

Nok en soldag i Bergen, den må nytes. Vi sitter rundt frokostbordet og lurer på hva vi skal bruke dagen på.

Vi bestemmer oss fort for å ta Mulle med på tur, og maten går i like raskt tempo ned. Her er det ingen tid å miste, klokken er allerede 10 og vi måtte jo faktisk gå bort til beitet å hente hesten.

Klokkeslaget 12 sto alle klare utfor stalldøren. Mulle ferdig striglet, Kusk med passende antrekk og andrekusk på sykkel.

Vi begynnte den noe bakoverstreberske turen oppover mot Orretua, med en hest som på død og liv skulle hjemover. Men den sjansen fikk han aldri 🙂 Etter å ha klatret mere enn motvillig til topps, kunne til og med Mulle slappe av med de beste blomster og kløver i tett på urørt gress. Det var helt tydelig at her ville han bli, for vi lot han gå noe fritt, men han beveget seg aldri mere enn noen meter til neste «tust».

Når pausen var over og alle innskrevet i turboka, begynnte den mer enn spennende veien hjemover. For hjem, det ville han. Det ble både galloppert og travet over bakker og berg. I en fantastisk fart bar det ned til Grendahuset igjen. Aldri før har vi opplevd Mulle så svett!

Så var det resten av turen oppover da.. mye motbakker her også.. MEN, det gikk som en lek! Til å med med 2 passasjerer!

Vel oppe var det avkledning og gullerot utdeling for vell utført arbeide.

Takk for turen Mulle!

Legg igjen en kommentar